Het gezond houden van het gebit van uw kinderen

Met voorlichting en preventie helpen wij u de tanden en kiezen van uw kind zo gezond mogelijk te houden. Daardoor verkleinen we de kans op gaatjes en schade aan het glazuur. Kinderen zijn gevoeliger voor gaatjes en tanderosie dan volwassenen, omdat hun glazuur nog niet is uitgehard. Deskundigen raden daarom aan om tweemaal per jaar naar de tandarts te gaan voor een controle.

Fluoridebehandelingen en sealings tegen gaatjes

Fluoridebehandelingen geven wij vanaf het moment dat de eerste blijvende kiezen zijn doorgebroken. Door fluoridebehandelingen en sealings kan het tandbederf bij schoolgaande kinderen worden tegengegaan. Niet voor niets vergoedt de basisverzekering alle tandheelkundige controles en verrichtingen bij kinderen van 0 tot 18 jaar (met uitzondering van kronen, bruggen en orthodontie).

Beugel nodig?

Als uw kind een beugel nodig heeft, verwijzen we hem of haar altijd door naar een gediplomeerd orthodontist. Tegenwoordig zijn er ook veel tandartsen die na het volgen van een paar cursussen zelf de beugelbehandeling in hun eigen praktijk uitvoeren. Wij zijn echter van mening dat uw kind de beste behandeling verdiend en verwijzen daarom altijd door naar een echte orthodontist.